СВЯТ

Американската космическа агенция НАСА съобщи за приближаването към Земята на голям астероид – SP1, чиито размери са сравними с часовниковата кула на Уестминстърския дворец, намиращ се в Лондон.

Тайфунът Trami се придвижва на северозапад през Тихия океан към Япония и Тайван, астронавтите на Международната космическа станция успяха да го заснемат.

В петък бе регистрирано земетресение с магнитуд 7,7 по Рихтер, близо до центъра на Сулавеси на дълбочина 10 километра. Имало е и няколко вторични труса с магнитуд от
6,1 до 7,4.

Днес, изтребител F-35B се разби в Южна Каролина, се съобщава от пресслужбата на американския морски корпус.

"Това беше F-35B от тренировъчния ескадрон в района на Бофорт", се казва в доклада.

Пилотът на изтребителя е катапултирал и е под лекарско наблюдение.

F-35 е бомбардировач от пето поколение, а модификацията му F-35B може да каца вертикално като хеликоптер и може да излита от много по-къси писти в сравнение с другите изтребители.

Цената на един изтребител е 115,5 млн. долара, а цената на един час полет е 35 000 долара. Програмата за създаване на F-35 се оценява на 1,5 трилиона долара.

 

Източник: CNN

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас