НОВИНИ

В отговор на официално запитване на депутатите от партията Алтернатива за Германия, МВР на Германия е съобщило, че към 31 юли т.г. 207 347 потърсили убежище в страната мигранти са записани като родени н 1 януари.

По-голямата част от тях – 125 408 са пристигнали в Германия през 2015 г.

В изявлението на МВР на Германия се казва, че „Датата 1 януари е записана, когато търсещият убежище не може да представи паспорт и други идентификационни документи и знае само годината си на раждане, но не и точната дата и месеца“.

Според немското министерство, в някои от страните (от които идват мигрантите) била обща пракиката, регистрацията на новородените да се прави само веднъж в годината. Освен това, на непридружаваните деца бежанци, дошли в Германия, също била записвана като рождена датата 1 януари – ако нямали никакви документи.

Статистиката, а и оправдания на немските власти са многозначителни – всичко, което са казвали мигрантите (че не знаят датата си на раждане, но пък помнят през коя година е било и - очевидно – казват някакво име и страна на произход) се е приемало на юнашко доверие, но пък за сметка на това най-малко над 207 000 от тях са дошли без всякакви документи за самоличност…

По информация на „Mitteldeutsche Zeitung“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас