НОВИНИ

Кристиян – 20-годишен поляк, работещ в Нойщадт от една година е бил убит от - както толерантно е описан от немската - полиция „южно изглеждащ“ престъпник.

Според немските медии, позоваващи се на съобщения от полицията и свидетел, убийството е било извършено в около 06.00 ч. в неделя (16 септември) пред дома на жертвата. Кристиян (фамилията не се споменава) се е прибирал от парти, когато (според полицията) между него и убиецът му е възникнал скандал, причините за който не са известни. След това е получил множество рани във врата и в гърба. Починал е, въпреки опитите на притекъл се на помощ съсед и в последствие – на парамедиците и лекарите в болница да го спасят.

Кристиян е работел от една година в Нойщадт като строителен работник – поставял плочки и керемиди. Ползвал се е с много добра репутация сред месните. Всеки месец е превеждал пари на майка си в Полша, която отглежда неговия 8-годишен брат – инвалид.

Според описанието на полицията, убиецът му, който се издирва, е „южно изглеждащ“, което е стандартната формулировка за описване на мигрантите от Близкия Изток и Северна Африка…

Обогатяването на немската култура и начин на живот от мигрантите в Германия продължава - източноевропейците допринасят с труда си, а "гостите на Мама Меркел" - с ножовете си.

По информации на полски и немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас