НОВИНИ

Европейската комисия предвижда да плаща на страните – членки на ЕС, които приемат мигранти на своя територия по 400 евро на година, което е мизерна сума в сравнение с поеманите от тях разходи.

Планът на Европейската комисия (ЕК) за бюджета на ЕС през периода 2021 – 2027 г. предвижда, парите за мигрант „от извън ЕС в страна – член от 1 януари 2013 г.“ (насам – бел.ред.) да бъдат 400 евро годишно, съобщава „Junge Freiheit“, позовавайки се на доклад на ЕК.

В същото време се предвижда с близо една четвърт да бъдат намалени структурните фондове на ЕС за Полша и Унгария – вместо 24 – 18 млрд. евро за Унгария и вместо 83 – 65 млрд. евро за Полша. В ЕК считат, че от една страна те трябва да бъдат наказани за тяхната политика по бежанците, а от друга – в тези страни било отбелязано позитивно икономическо развитие.

Според информациите, от преструктурирането на бюджета щели да „спечелят“ Италия, Румъния, Испания, Гърция и България.

Прави впечатление, че „печелившите“ са страните на „предна линия“ по отношение на влизащите мигранти и очевидно „печалбата“ (която не е ясно каква е) е свързвана от ЕК именно с приемането и оставането на мигранти (и допълнително – и техните семейства) на тяхна територия.

Дори и да се абстрахираме от другите „екстри“ на засилената миграция (като престъпност, тероризъм, социално и политическо напрежение и др.), сумата от 400 евро годишно за мигрант прилича по-скоро на подигравка, отколкото на реална помощ. Защото, според оценка на Института за икономически проучвания, огласени от неговия шеф Ханс – Вернер Син в Мюнхен, по оптимистични оценки, Германия ще трябва да похарчи по около 450 000 евро на мигрант. „Оптимизмът“ на оценката се основава на допускането, че новодошлите (именно след 2013 г. – бел.ред.) мигранти ще се интегрират на пазара на труда също толкова бързо, както дошлите преди тях, което както вече е широко известно просто не се случва.

Колко би трябвало и колко би могла да си позволи да плаща България не е съобщавано от българските институции, точно както не е известно и дали самите те са наясно с глобалните и очевидно непосилни разходи, които ще трябва да направим, ако наистина станем „европейски склад за мигранти“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас