НОВИНИ

Австрия е готова да предприеме всички мерки за да защити южните си граници, ако сделката в управляващата в Германия коалиция по миграционната политика започне да се прилага от немското правителство.

Виена нееднократно е заявявала, че е готова да предприеме мерки, който са най-малкото подобни на немските – напр. по границите със Словения и Италия. В потвърждение на това е и проведеното наскоро учение по нейната южна граница, по време на което бяха проиграни действия по спирането на миграционна вълна.

Канцлерът Курц, вицеканцлерът Ханс – Кристиян Щрахе и министърът на вътрешните работи Херберт Кикл направиха съвместно изявление, в което се съобщиха, ме австрийското правителство е „подготвено в частност да вземе мерки защита на нашите южни граници“ (т.е. тези със Словения и Италия – бел.ред.). В изявлението не бяха дадени подробности, какви точно ще бъдат тези мерки. Но и без това е ясно, че политиката на управляващите е насочена към това, да не се позволи Австрия да се превърне място, където да се установят неуспелите да достигнат до Германия нелегални мигранти. Характерни в това отношение са думите на губернатора на провинция Залцбург (до границата с Германия – бел.ред.): „Австрия и в частност Залцбург не може и не трябва в никакъв случай да станат „чакалня“ за мигранти“.

По вътрешнонемската сделка, мигрантите, които вече са поискали убежище в други европейски страни ще бъдат държани в транзитни центрове на границата на Германия с Австрия, докато Берлин преговаря с държавите от ЕС за тяхното връщане.

По официални информации на немската полиция, през първите пет месеца на тази година, в Германия са били установени около 4 600 „неоторизирани влизания“ (т.е. – нелегално влезли в страната мигранти – бел.ред.), 2 450 от които са били върнати в Австрия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас