НОВИНИ

Иракските власти са заловили високопоставен командир на „Ислямска Държава“ (ИД), който е отговарял за изпълнението на масови „екзекуции“ (кланета).

„Иракските войски успяха да арестуват член на „Ислямска Държава“, който е отговарял за изпълнението на екзекуции, наречен Абу Саиф ал-Хилалу“, съобщава пред медиите Ахмед ал-Обейди, говорител на полицейския департамент в провинция Ниневия, цитиран от „Иракски Новини“.

Според изявлението му, Ал-Хилалу е бил задържан в региона ал-Рашидия (северозападно от Мосул). Местните медии съобщават още, че той е бил задържан заедно с един от синовете му (други детайли към момента не са съобщени).

Хилалу е „известен“ член на терористичната организация, който е познат с това, че е извършвал масови екзекуции в т. нар. (от джихадистите) „Вилает Ниневия“. Иракските медии съобщават, че той е извършил десетки екзекуции след превземането на Мосул от джихадистите през 2014 г.

Масов гроб на християни открит в Ирак.

Почти успоредно със съобщението за залавянето на Хилалу, иракската федерална полиция съобщи и за залавянето на четири други джихадисти  и неутрализирането на високопоставен лидер на терористичната организация.

„Федералната полиция успя да убие Фарес Халес Салех ал-Мафраджи, официален представител по сигурността в т. нар. от ИД „вилает Киркук“ по време на операция в района Дибрис в Киркук“, „Иракски Новини“ цитира изявление на ръководителя на федералната полиция генерал-лейтенант Шакер Джаудар.

Другите четирима джихадисти са били заловени в – по-рано същия ден – в Киркук.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас