НОВИНИ

Немските власти са задържали иракчанин заподозрян в членство в „Ислямска Държава“ (ИД).

Акрам А. – който е на 18 г. – е бил арестуван миналата седмица (в сряда) в югозападния района Рейн-Некар (който обхваща части от Баден-Вюртемберг, Рейнланд-Пфалц и Хесен), съобщават иракски медии позовавайки се на изявление на немските прокурори.

Младежът е заподозрян в присъединяване към ИД през 2014 г. – т.е. при „всяко положение“ става въпрос за непълнолетно лице – в Мосул, където той е преминал военно подготовка (за около четири седмици), съобщава АП.

Според информациите, Акрам е „работел“ като „охрана“ и е подготвял бойни позиции за джихадистите. През лятото на 2015 г., заподозреният е участвал в боеве (на страната на джихадистите) в близост до гр. Бейджи.

Той е напуснал Ирак през 2015 г.  – същата година, когато немския канцлер Меркел любезно покани „всички желаещи“ да се „пренесат“ в Европа – и е влязъл в Германия през 2016 г., т.е. 2 г. „спокойно се е разхождал“ на европейска територия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас