НОВИНИ

Мъжът, който вчера предизвика поредната драма със заложници в Париж, която продължи четири часа – до задържането му – днес е бил трансфериран в психиатрично заведение.

Мароканецът (на 26 години) бе задържан вчера вечерта след като обля с бензин една жена и държа опрян на врата й нож, докато в същото време сложи белезници на друг заложник в офис на компания в 10 район на Париж.

По-късно – около 20.000 ч. и след преговори, полицията щурмува офиса и освободи заложниците без те да бъдат наранени, докато похитителят им е бил леко ранен.

Според полицаите, мъжът е бил „ментално нестабилен“, въпреки че е отправил „много ясни послания към иранското посолство и след това – към правителството“, съобщиха източници от френската полиция, цитирани в медиите.

Прокуратурата в Париж води разследване по обвинения в отвличане, въоръжено насилие, застрашително поведение и опит за убийство. Както се вижда – дали мигрантът е „изперкал“ или не още не твърдо установено, но очевидно се „очаква“ диагнозата да е именно такава. За това и тероризмът или религиозната омраза не са между нещата, които прокуратурата разследва.

Какво толкова – нещо напълно „обикновено“, нали?! Поредният „изперкал“ мигрант взел някакви заложници за няколко часа… Нищо особено според европолитиците.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас