НОВИНИ

Вчера (11юни) около обяд в градската градина (известна повече като паркът на Казиното) на Фиерсен, Северен Рейн – Вестфалия, бе убита 15 годишната Юлия Р. - момиче от ромски произход, семейството на което живее в покрайнините на града.

Първоначално, полицията задържа мъж на 25 години, от турски произход, който се опитал да избяга от полицаите, блокирали незабавно района. Оказало се обаче, че той не е имал отношение към убийството – просто е имал наркотици в себе си, поради което от страх се опитал да избяга. По-късно, мъжът е бил освободен.

Днес след обяд, в полицията в Мьонхен Гладбах, придружен от адвокат, се е появил Матю К., на 17 г., описван от немските медии, като „българин“ – както винаги, не е ясно, дали става въпрос за гражданство или за етническа принадлежност. Той е признал, че е убил Юлия.

Според информациите в немските и австрийските медии, Матю и Юлия били двойка от 2016 г., но наскоро се разделили. Срещнали се парка вчера за да обсъдят нещата, но „обсъждането“ завършило с многократни удари с нож. Матю избягал, а момичето успяло да отиде при хора в парка, които се опитали да му помогнат и извикали полиция. Юлия била откарана в болница, където по-късно починала от раните си.

Преди да извърши престъплението, Матю е изпратил съобщение до свой приятел, че ще „наръга юлия“, но той не взел тази заплаха на сериозно…
„Българинът“ Матю К. не е неизвестен на полицията – той е регистриран неколкократно – за трафик на наркотици, нападения, кражби, рушене на собственост и др.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас