НОВИНИ

Източник от иракската провинция Диала е коментирал, че атаката на членове на „Ислямска Държава“ (ИД) по село североизточно от Бакуба е в отговор на арестуваните от селяните джихадисти.

Преди няколко дни, жители на село Клабат успяха да хванат четирима членове на ИД – вкл. местния им лидер – които в последствие селяните предадоха на иракските власти.

„Атаката извършена по-късно срещу с. Клабат у в отговор на задържането на въоръжените лица от жителите“, коментира източника (пожелала анонимност) за „Ал-Сумария Нюз“.

„Убийството на цивилен и раняването на друг станаха след взрив на бомба, който беше срещу жители идващи от (съседното село) Джаббара към селото в подкрепа на хората там“, коментира още източникът.

За атака срещу село в района беше съобщено и от Командването по операциите в Диала, но без детайли.

Местни (кюрдски) медии съобщиха за няколко атаки (в четвъртък) от страна на елементи на ИД (вкл. и с използване минохвъргачки) по села в района на Гармиян – при които е бил убит един човек, а други двама са били ранени.

Джаббара е разположен в провинция Диала и повечето от местните жители са кюрди.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас