НОВИНИ

През последните дни станаха ясни подробности около съдбата на изчезналата немска тийнейджърка Сузана Фелдман. За съжаление, тя е била пребита, изнасилена и брутално убита от двама мигранти – потърсили убежище в Германия.

Сузана (на 14 години) е обявена за изчезнала на 22 май от майка й в Майнц, където е жвеела. Тя е била с приятели в централната част на Висбаден, но не се е прибрала у дома. След обяд на 22 май, майка й получила по WhatsApp съобщение, че отива с приятеля си в Париж и ще се върне след 2 – 3 седмици. Майката била много изненадана – Сузана никога не е правила подобни неща, а и самото съобщение (цитирано в някои немски медии) е на доста неправилен немски език. Разтревожената жена уведомила полицията. На следващата сутрин телефонът й отначало бил свързан в WhatsApp, но малко по-късно вече бил изключен. Полицаите установили, че за последен път устройството е било логвано в мрежата в района на Висбаден – Ербенхайм.

След продължително разследване, около 14.00 ч. вчера (6 юни) тялото й е било открито в гориста местност в близост до индустриална зона между Ербенхайм и друг район на Висбаден – Зюдфрийдхоф.

Момичето е било бито, изнасилено и в последствие – убито. Според информация от полицията – „чрез прилагане на сила върху врата“ на жертвата. После тялото му е било скрито в рядко посещавана част на гората, в близост до ЖП-линия. Престъпниците са го маскирали с клони.

Основните заподозрени са двама – мигранти, търсещи убежище в Германия. Единият от тях – 35-годишен турчин е задържан. Вторият – 20-годишният иракчанин Али Башар е обявен за международно издирване.

Той е пристигнал в Германия заедно със семейството си (баща, майка и още 5 деца) през октомври 2015 г. през Турция и Гърция. Отначало били настанени в Гийсен, а през март 2016 г. – в център за настаняване в района Ербенхайм на Висбаден. През 2016 г. е подал искане за предоставяне на убежище, но е получил отказ. Обжалвал е решението на немските власти и поради това му е било разрешено да остане в Германия.

Другият „бежанец“ – 35 годишен турчин е дошъл в Германия през пролетта на 2017 г. Той също е живеел в центъра за настаняване на мигранти в Ербенхайм.

Али Башар е известен на полицията – само през тази година той е блъскал и плювал полицайка, заедно с друг мигрант са заплашили с нож и ограбили случаен човек, вероятно (не е твърдо доказано) е участвал в побоища между две групи младежи … но според полицията, не е имало основания да бъде задържан. Според някои информации, бил е заподозрян и за изнасилването на друго малолетно момиче - на 11 години.

Според шефа на полицията във Висбаден Щефан Мюлер, семейството на Али Башар „спешно напуснало“ съоръжението за настаняване на мигранти в Ербенхайм. „Изчезнали са още на 31 май. На 2 юни цялото семейство отлетяло от Дюселдорф за Истанбул, а на следващия ден – за Ербил, Ирак. Освен немските документи, семейството имали и издадени пасавани от иракското посолство в Германия. Всичко това вероятно е станало с цел да бъде избегнато задържането на Али Башар. 

Полицаите са установили, че жертвата е познавала един от по-малките братя на Али, което вероятно е и послужило за установяването на връзката между двамата мигранти и Сузана.

Според някои немски медии, Али не се е сдържал и е говорил за станалото с дете – мигрант (момче на 13 години) от центъра, където е било настанено семейството му.

Сузана е поредната тийнейджърка сполетяна от подобно нещастие. Вероятно и тя, както много други преди нея, също си е мислела, че „бежанците“ наистина бягат от война и насилия, че искат да живеят в мир, че не са склонни към насилия, че лесно се приобщават и вярват в правата на човека… И се е отнасяла приятелски и с доверие към тях. За което е платила жестока цена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас