НОВИНИ

Шведски съд е издал осъдителна присъда – доживотен затров – за Рахмат Акилов, който през април 2017 г. вряза камион в хора в центъра на Стокхолм, убивайки петима.

40-годишният узбекски гражданин, на когото е било отказано предоставянето на убежище в Швеция беше задържан на 7 април 2017 г.. Пред съда (по време на процеса) той е казал, че е член на „Ислямска Държава“ (ИД), която му е „дала зелена светлина“ (по криптиран чат) за извършване на самоубийствена атака.

Самата терористична организация, обаче и до сега не е поемала отговорност за атаката.

Самият, Акилов е дал клетва за вярност към джихадистите в навечерието на самата атака (което съвсем не е прецедент, особено при извършителите на терористични атаки в Европа).

„Обвиняемият, наред с други престъпления, е намерен за виновен в терористично престъпление – убийство в пет случая. Наказанието е определено на доживотен затвор“, пише в изявление на Стокхолмския съд, цитирано от „Ал Джазира“.

По време на процеса – продължил почти три месеца – Акилов не е изразил никакво съжаление за действията. Местни медии пишат, че дори когато са били показвани снимки и видео материали от атаката, „погледът му е бил празен“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас