НОВИНИ

Италианските власти са екстрадирали (отново) тунизийски гражданин, свързан с извършителя на атаката в Германия през 2017 г., Анрис Амри, който прегази с камион хора на Коледния базар в Берлин.

30-годишният тунизийски гражданин, вече е бил екстрадиран от Италия през 2016 г., но въпреки това е успял отново да се върне в страната и през май е арестуван за нарушаване на забраната за влизане на територията на Италия.

Той е заподозрян, че е бил част от близкото обкръжение на Амри и е определен от италианските власти като социално опасен, заради близостта му с „екстремистки кръгове“.

В края на март в Италия бяха арестувани пет човека, заподозрени във връзки с Амри като четирима от тях се обвиняват в организиране на нелегална миграция и фалшифициране на документи. Петият (палестинец), вече е в затвора за контрабанда на наркотици и е обвинен в разпространение на джихадистка пропаганда и вербовка на потенциални „бойци“.

С това екстрадиране, броят на изгонените от Италия лица от януари 2015 г. до сега става 289, като от началото на тази година екстрадираните за близост до ислямски екстремизъм са 52 (по данни на италианското МВР).

Използвана е информация на РИА „Новости“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас