НОВИНИ

Градският съд в Налчик е издал осъдителна присъда от 2.5 години лишаване от свобода на жител на Кабардино-Балкария, който е бил признат за виновен по обвинения в сътрудничество (оказване на помощ) на членове на „Ислямска Държава“ (ИД).

Подсъдимият М. Н. Атоев е признат за виновен в „помагачество на участници в незаконно въоръжено формирование и незаконен трафик на наркотични вещества“ пише в съобщение на регионалното управление на Службата за сигурност (ФСБ), цитирано от РИА „Новости“.

Атоев е осъден на „лишаване от свобода за две години и шест месеца с излежаване в изправителна колония с общ режим“, пише още в съобщението.

Член на ИД обявен за международно издирване е задържан в Русия

Следствието е установило, че осъденият в продължение на дълъг период е оказвал помощ на участници в структурно подразделение на ИД, действащо а територията ан Кабардино-Балкария. Той е „купувал за тях хранителни продукти, а също така тайно ги е превозвал по територията на републиката с личен транспорт“.

Двама лидери на "религиозно-екстремистка клетка" са неутрализирани в Русия

Присъдата е влязла в сила. Други детайли за осъденият или клетката на ИД не са съобщени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас