НОВИНИ

В северноиталианския град Падуа има район, където местните жители (т.е. италианците) са принудени да плащат „такса“ на „неместни жители“ (т.е. т. нар. „бежанци“ и „мигранти“), за да си осигурят спокойствие и да нямат проблеми.

По разслеване на „Il Gazzettino“ в района на гарата „лошите практики“ и импровизираните лагери там се увеличават и респективно се увеличават и многочислените и неприятни „случки“ (престъпления).

“Ние сме обкръжени от много тихи продавачи на дрога, но също така сме и заложници на кудкудякането и мърсотията на техните клиенти“, разказва пред местния вестник жител на района. По думите му, продажбата на наркотици става „дори под слънчеви лъчи, като че ли това е най-нормалното нещо в света“.

„Дрогата е един огромен проблем, тук. Ние трябваше да платим нещо като бакшиш на едно от тези лица (с реноме), за да си осигурим някакво по-голямо спокойствие“, разказва още жителят на района.

По думите му, за една година на местните жители се е наложило да „налеят няколко хиляди евро“.

„Срам ме е да го кажа, но се оказах принуден“, допълва той.

Местните жители от години протестират срещу ситуацията в района и в частност „нахлуването“ на чужденци, пишат италианските медии и допълват, че по всичко изглежда, че „имигрантите“ са станали собственици на ул. "Кароли", а изглежда и на целия околен район.

Проблемите с "имигранти" и в частност с продавани от тях наркотици, особено в районите на и около ЖП гари и други транспортни възли съвсем не е изолиран до Падуа (снимката е от Бреша). И преди в италиански медии е имало разследвания (и дори видео репортажи) за незаконната дейност и агресивното отношение на “продавачите“ към лица които се опитват да им кажат, че “така не се прави“ и че подобна дейност е “забранена от закона“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас