НОВИНИ

Иракските сили за сигурност са открили 7 тайни тунели използвани от „Ислямска Държава“ (ИД) в различни части на провинция Ниневия.

„Тунелите бяха разположени в районите Зуммар и Куара Табах в Ниневия, с един от тях съдържащ афганистански униформи и граната“, цитира „Алфорат Нюз“ изявление на говорителя на Медийния център по сигурността, бригаден генерал Яехия Расул.

Позовавайки се на изявлението на генерала, други иракски медии съобщава, че 6 от тунелите са били открити в гр. Куара Тапа (Диала) и в последствие са били унищожени.

Войските , също така са намерили пет експлозивни сколана (т. нар. „джихадистки пояси“) в западната част на Мосул, съобщава още Расул.

След нахлуването в Ирак през 2014 г., ИД успя да поеме контрола над значителна част от територията на страната и изкопа много подобни тунели (съоръжения) в различни райони, като част от тях са били използвани за „бойни нужди“, но също така и като „скривалища“ (срещу въздушните атаки на коалиционните сили), а според последни информации някой от тунелите на ИД са били оборудвани и като медицински съоръжения.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас