НОВИНИ

Федералното правителство на канцлера Меркел е одобрило нов закон за събиране на семействата, правещ по-лесен процеса за мигрантите, които вече са се установили в страната.

С него се разрешава на 1 000 членове на семействата на мигрантите да влизат в Германия всеки месец. За да стане това, те трябва да имат член от семейството, който вече има разрешение да пребивава там.

Със закона, такова право ще получат съпрузите на мигрантите, неомъжените (неженените) непълнолетни техни деца, а също и родителите на т.нар. „непридружавани деца-бежанци“, които вече са в страната. С приоритет ще се ползват „хуманитарни“ случаи като тези, които се отнасят до малолетни (малки) деца, сериозно болните или хора, които може да бъдат подложени на политически преследвания.

Непопълнените месечни квоти ще бъдат с натрупване – ще се прехвърлят за следващия месец, макар и само за период от 5 месеца.

Най-скандалното (от общоевропейска гл.т.) в закона е, че с него се разрешава в Германия – т.е. и в цяла Европа – при извънредни обстоятелства да пристигат роднини на мигранти получили вече разрешение за пребиваване, за които е известно, че са „потенциални“ ислямисти. Това ще става при условие, че те ще могат да докажат на властите, че нито самите те, нито техните роднини ще представляват някаква заплаха.

На практика, всичко това ще насърчи още повече миграцията към страната.

Но, веднага възниква и съвсем резонен въпрос: Как точно може да бъде „доказано“, че даден ислямист, който при това толкова се е „изявил“, че вече е предизвикал съмнения от страна на службите за сигурност, няма да представлява никаква заплаха? Опитът с мигрантите от последните години показва, че повечето от тях (стига да им е изгодно) редовно лъжат властите в европейските страни – за самоличността си, за произхода си, за националността си, за възрастта си, за здравословното си състояние… Още повече, че много от последните терористични атаки в Европа бяха извършени от „внезапно радикализирали се“ мюсюлмани? И че и при сегашната ситуация службите за сигурност се „задъхват“, защото силите и средствата им далеч не достигат за осъществяване на ефективно наблюдение на ислямистите, представляващи „потенциална заплаха“?

Кой ще пострада от всичко това? Не е ясно, но пък е ясно кои НЯМА да пострадат – тези, които са предложили и приели подобни закони.

По информация на немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас