НОВИНИ

Най-малко един човек бе убит (по някои информации – двама), а други 4 до 7 – ранени, когато нападател атакува с нож случайни минувачи в центъра на Париж.

Според френски медии, състоянието на двама от ранените е тежко.

Атаката е била извършена във втори район, където са разположени Операта и много магазини.

Мотивите на нападателя не са известни.

Френската полиция предупреди да не се разпространяват слухове и информация от недостоверни източници.

В социалните мрежи (Туитър) се появиха снимки, за които се твърдеше, че са на нападателя, но това не бе потвърдено официално от полицията и не стана ясно, дали това не е поредната „фалшива новина“.

13 05 2018 Paris1

 

Малко по-късно, въпросният туит „изчезна“, като не е ясно, дали е бил свален от собствените на акаунта или от цензурата.

Наистина, не трябва да се предполага, че това е поредната атака на ислямист, извършена от името или в името на някоя джихадистка организация – не и докато това не бъде доказано.

Е, поне ни остава успокоението, че това може да е поредният атеист, будист и просто човек с някакви семейни проблеми, психическо заболяване или нещо подобно.

Всъщност истината може изобщо и да не бъде открита, но жертвите на атаката са реални.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас