НОВИНИ

Мигрант от Сирия на 18 години получи убежище в Австрия, независимо от това, че е бил под съд (а в последствие и осъден) по време на вземането на решение по искането му.

Сириецът, заедно с неговия брат – близнак и още един техен сънародник (те също са поискали бежански статут) са били съдени за продаване на метамфетамин в Линц, съобщава „Kronen Zeitung“.

Тримата сирийци използвали дадения им апартамент като база за разпространение на наркотици, като са продали най-малко около 750 грама метамфетамин на различни клиенти. Между тях имало и непълнолетни момичета – на 14, 15 и 16 години, които плащали със секс за наркотика. Тримата дилъри получавали от своя „бос“ по 1 до 3 грама метамфетамин на ден за положения от тях „труд“.

И докато делото се гледало, толерантните австрийски миграционни власти побързали да предоставят убежище на единия от братята – вместо да вземат решение за екстрадирането му. (Явно, считат подобни мигранти за особено нужни, ценни, облагородяващи и разнообразяващи Европа!)

Съдията по случая е осъдил „бежанеца“ на 3 години затвор, неговият брат – близнак получил 3.5 години и „добавка“ от 11 месеца затвор във връзка с предишна присъда (очевидно – условна), а техният 17-годишен сънародник – съучастник - 2.5 години затвор.

Това е още една история, показваща как толерантна Европа си прави „харакири“. Някой наистина ли вярва, че това са хора, бягащи от война и насилие, изпълнени с желание да станат нормални европейски граждани? Че са изпълнени с признателност и благодарност, към подслонилите ги и издържащи ги европейци? И че изповядват прословутите „европейски ценности“?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас