НОВИНИ

Резултатите от проучване на италианската статистическа агенция „ISTAT“ за абсолютната бедност през 2017 г. са направо шокиращи – около 5 милиона човека в Италия живеят в абсолютна бедност.

Данните представени от ръководителя на агенцията, Джорджо Алева на парламентарна сесия показват, че това са всъщност 8.3% от населението, т.е. спрямо предходната 2016 г. „абсолютно бедните“ в Италия са се увеличили с 0.4% - тогава те са били 7.9%.

Живеещите в абсолютна бедност в Италия през 2008 г. са били значително по-малко – 3.9% особено като се има в предвид, че тенденциите за прираста на населението и там (както у нас) са  отрицателни.

Статистическите данни са доста "интересни" - в Италия - една от най-големите икономики в Европа крайно бедните се увеличават, вместо да намаляват. И това на фона на "приказките", че кризата в Европа вече е преодоляна, че всичко вече е "наред". Или пък, може би не е?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас