НОВИНИ

Неуспял да получи убежище във Великобритания мигрант използвал 5 различни самоличности, с които поискал общо 371 000 паунда помощи от държавата беше осъден на 5 години затвор.

Алжирецът Саид Будемагх, на 41 години за 8 години е поискал около 371 000 паунда помощи от държавата изпращайки фалшиви искания и използвайки подправени и фалшиви документи за самоличност. През това време е живеел в общински апартамент в Ъпър Холлоуей.

Алжирецът използвал подправена френска карта за самоличност и влязъл с нея нелегално във Великобритания през 2000 г. Поискал убежище, но и двете му искания били отхвърлени.

След това се оженил за британска гражданка и веднага след като по този начин получил британски осигурителен номер, започнал своите измами. При това – мамил „на широко“.

Когато апартаментът на Будемагхбил претърсен през 2015 г., от намерените там документи се изяснило, че алжирецът мами властите на Великобритания от 2007 г.

От юни 2007 г. (вече бил станал баща на едно дете) използвал фалшив паспорт за да поиска над 175 000 паунда на името а Джамел Бенсаид и дори поискал 16 798 паунда за заплата за полагане на грижи за несъществуващ свой приятел.

От името на Сидхамад Аяд пък поискал 78 516 паунда, който се обявил за инвалид, като – в изпратения до съответните служби паспорт Будемагх залепил своята собствена снимка.

Той се представил и за трети силно болен човек – Тарик Зияд. От негово име поискал над 16 400 паунда, като заявил, че страда от депресия, шизофрения, тревожност, разширени вени, болка в долната част на гърба и дори – осакатен пръст.

Явно получените пари не са му достигнали и Будемагх „си поискал“ още. Сигурно „за разнообразие“ използвал женска самоличност – на Надя Регад. От нейно име поискал над 4 300 паунда за възнаграждение на Аллел Зерабиб, който „се грижел за нея“. От името на същия този Зерабиб пък поискал от британските власти помощи от почти 80 000 паунда. При разследването се установило, че г-жа Регад е омъжена, има деца и живее в Париж – и никога нищо не е искала от британското правителство.

Но и това било малко за „търсещият убежище“ – с друга фалшива самоличност той се представил за инвалид и пътувал безплатно в градския транспорт на Лондон.

На процеса, Будемагх заявил, че е невинен и просто е ползвал познанията си по английски език за да попълва формулярите на свои приятели от алжирската общност в Северен Лондон.

Съдебните заседатели повярвали не на него, а на обвинението и съдия Джейн Съливан го осъдила на 5 години затвор по общо 12 обвинения в измами.
Освен това, измамникът ще трябва да връща и получените пари, но… това ще стане чрез удръжка на част от доходите му след като излезе от затвора. (Интересно, дали някой наистина си въобразява, че крупната сума някога ще бъде възстановена от „неуспелия бежанец“, но пък доста „успял мошеник+ - мигрант?!)

По информация на „Evening Standrd“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас