НОВИНИ

Вероятно поради рязкото влошаване на взаимоотношенията със САЩ и възможността от замразяване, Русия е започнала да изтегля валутните си резерви от САЩ, а Турция е изтеглила от Федералния резерв на САЩ съхраняваните там нейни запази от злато.

Русия е започнала да се „освобождава“ от притежаваните от нея валутни резерви в американски държавни облигации. Това става с рекордна за последните две години скорост.

По информации от министерството на финансите на САЩ, през периода декември 2017 г. февруари 2018 г. Централната банка на Русия е продала държавни облигации на САЩ на стойност на стойност от 11.9 млрд. долара. По този начин, паричните вложения на Русия в икономиката на САЩ са намалели с 11.2%. Тя все още разполага с 93.8 млрд. долара в американски ценни книжа, а те могат лесно да бъдат замразени от Вашингтон. Това дава основание да се предположи, че Кремъл ще продължи да се „освобождава“ от тях с все по-засилващи се темпове.

В същото време стана известно, че Турция е изтеглила 28.6 тона злато, съхранявани досега от Федералния резерв на САЩ. Информацията за това е била разпространена от американски и турски медии и е потвърдена косвено от официалната отчетност на FED.

Турция е 11-та по ред в света държава по наличните й запаси вот злато. World Gold Council оценява запасите й на 591 тона злато, а според Световния съвет по златото, Световната банка и Статистическия институт на Турция, златният резерв на страната е 436 тона.

По информации на Аргументы Недели и ИА REX.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас