НОВИНИ

ЕС ще разшири подкрепата си за гражданското общество в Русия и в частност младежите.

За подедната особено належаща инициатива на Брюксел – който (разбира се,) вече е разрешил всички проблеми на гражданското общество и особено младежите в държавите от ЕС – съобщи Върховния представител на Съюза по въпросите на външната политика и сигурността, Федерика Могерини на пресконференция в Люксембург, във връзка със срещата на министрите на външните работи на страните-членки.

„Последното, и възможно и най-важното – увеличаване на нашата поддръжка за гражданското общество в Русия и в частност – руските студенти и учени“, заявява тя, цитирана от ТАСС.

„Всички министри подчертаха тази точка, като ключов въпрос – разширяване на нашата поддръжка за руските граждани, гражданското общество, защитниците на правата на човека, контакти с хора, с хората с фокус на руската младеж … Ще има ясно разширяване на нашата работа и, аз се надявам, нашите „фондиране“ (финансови фондове) на нашата работа в областта на контактите на хора с хора“, цитира РИА „Новости“ думите на често наричаната Дипломат №1 на ЕС, г-жа Могерини, която неизвестно защо никога не е наричана напр. Охранител №1 на ЕС след като в сферата й на „компетентност“ е изписано „… и въпросите на сигурността“...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас