НОВИНИ

Практически със старта на предизборната кампания за планираните за следващия месец парламентарни избори в Ирак дойдоха и нападенията срещу кандидати.

Кандидат от „Иракски тюркменски фронт“ е станал обект на покушение (в неделя) от страна на неизвестна въоръжена група.

Аммар Кахия е опцелял при атака срещу автомобила му в Киркук (северен Ирак), съобщава Анадолската Агенция, позовавайки се на капитана от полицията Хамед ал-Обейди.

„Кахия оцеля при опит за убийство и не беше ранен, но цивилен беше убит, а други десет бяха ранени, вкл. шофьора и бодигард“.

Второто нападение е било в района Дора на столицата Багдад. Група въоръжени мъже с „цивилен автомобил“ са открили огън по конвой на депутата Абдул Карим Абтан.

Според информацията Абтан се е връщал от предизборен митинг, когато е направен „опит за убийството му“, но „той и бодигардовете му не са били ранени, а само няколко автомобила са били повредени“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас