НОВИНИ

Ханой ще изпрати свои военни в миротворческата мисия на ООН в Южен Судан.

Според изявление на „центъра за миротврци“ към виетнамското МО, страната ще изпрати свои военни за участие в миротворчески операции под егидата на ААН в Южен Судан, съобщава „vietnamnet“.

Виетнамският контингент ще се състои предимно от медици, а успоредно с него Виетнам ще изпрати в африканската страна и около 30 т. специализирано оборудване за осигуряване на дейността на полеви болници – според изявление на представител на виетнамското МО, вероятно две такива. ООН ще окаже помощ за транспортирането на оборудването, част от което е дадено на Виетнам от САЩ (на стойност 2.47 млн. долара), а друга от Австралия (две линейки и генератор).

Екип от 30 офицери ще пристигне в Бенту с оборудването около 10 дни по-рано от „основната сила“, съобщават още местните медии.

Виетнам се присъедини към миротворческите дейности на ООН преди две години и до сега е изпращала в състава на подобни мисии на ООН в различни страни само по няколко наблюдатели.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас