НОВИНИ

Масови гробове с човешки останки са били намерени северно от град Рмади (провинция Анбар) и южно от Мосул (провинция Ниневия).

„Войски от 10-та армейска дивизия, числящи се към Оперативното командване на Анбар са попаднали на масов гроб, съдържащ останки на неиндентифицирани изгорени тела, вътре в къща в региона ал-Тарабиша, северно от Рамади“, съобщава високопоставен източник от командването, цитиран от „Ал Сумария Нюз“.

Източникът, който е предпочел да запази анонимност е коментирал още, че „телата не са разпознати“ и към момента не може да се коментира дали те са цивилни или членове на „Ислямска Държава“ (ИД).

Още един масов гроб на язиди намерен в Синджар

Успоредно с този случай, местните медии съобщиха и за друг масов гроб намерен от иракски сили за сигурност близо до втория по големина град в страната Мосул, който джихадистите бяха обявили за „иракска столица на Халифата“.

Масов гроб на християни открит в Ирак

„Силите за сигурност намериха масов гроб, който съдържа 60 тела на цивилни“, коментира кап. Амир Уатикю за „БасНюз“.

По думите му, хората са били убити от ИД, по времето когато организацията е контролирала района.

Масовият гроб е бил намерен на около 20 км. южно от Мосул, близо до Хаммам ал-Аалил и повечето жертви в него са жени. Според капитана, вероятно те са били хванати от джихадистите, когато са се опитвали да избягат от района.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас