НОВИНИ

Групите за трафик на мигранти без документи извън Търция са променили активността си, пренасочвайки се към Пелопонес.

Гръцкият „Катимерини“ съобщава, че повече от 500 „мигранти“ са отпътували за Италия от плажове в Елеа (познат и като Елия, западната част на Пелопонес) и Месения (югозападен Пелопонес) през последните месеци, според официални данни.

Само за нощ над 100 „мигранти“ в Гърция

През уикенда, гръцките власти са спрели „корабче“ със 64 човека в крайбрежието на с. Глифа (Елеа), а няколко дни по-рано – кораб със 62 „мигранти“е бил прехванат в крайбрежието на Марати (Месения).

Мигрантите – от Иран през Турция към България и Гърция

Източник на „Катимерини“ е коментирал, че трафикантите, които таксуват „пътуването“ – де факто от една държава от ЕС до друга – до 3 000 евро на (беден) „мигрант“, изглежда търсят места (точки), които са относително недостъпни за гръцките власти – от Превеза (в северозападна Гърция) долу до Месения.

Гърция: Двама не-европейци задържани за трафик на сирийци

Местни и регионални власти са се обърнали с молба до правителството да предприеме действия и да спре, тези райони да бъдат превърнати в „трафикантски спотове“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас