НОВИНИ

Въпросът за предполагаемата химическа атака в Сирия е включен в заседание на Съвета на ЕС на ниво министри на външните работи, което ще се проведе в Люксембюрг на 16 април.

„Министрите ще разгледат ситуацията около съобщенията за химическа атака в град Дума (Източна Хута)“, отбелязват от прес-службата на Съвета в отговор на въпрос на ТАСС.

Същият ден, министрите възнамеряват да обсъдят и последствията от „делото Скрипал“.

ОЗХО ще изпрати мисия в Сирия.

По-рано, източник от европейските дипломатически среди е коментирал за ТАСС, че „редица страни от ЕС възнамеряват да внесат на обсъждане въпроса за реакция на ЕС на последната химическа атака в Сирия“.

Темата „Сирия“ влиза в официалния дневен ред на предстоящата (планирана за 24-25 април в Брюксел) министерска среща, но в контекста на подготовка за донорска конференция за Сирия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас