НОВИНИ

Дания е добавила 3.7 млн. щатски долара към бюджета на специализираната служба на ООН за почистване на мините в Ирак.

„Службата за действия по мините на ООН (UNMAS) в Ирак приветства подновения принос от 25 000 датски крони от правителството на Дания в подкрепа на дейностите на UNMAS, осигуряващи отговор на заплахата от експлозиви в освободените от „Ислямска Държава в Ирак и Леванта“ (старото име на „Ислямска Държава“ – бел. ред.) райони“, пише в изявление на Мисията на ООН в Ирак (UNAMI), цитирано от местните медии.

Според изявлението, датското правителство е подкрепяло усилията на организацията през последните 3 години и вече е осигурило „90 млн. датски крони (11.7 млн. щатски долара) за тези критични дейности“.

UNMAS, вече е премахнала около 45 000 опасни експлозиви, вкл. 748 импровизирани взривни устройства в Ирак от януари 2017 г.

Япония дава 4.5 млн. долара за почистване на експлозивите на ИД.

След изгонването на джихадистите от районите, които превзеха (както и по време на вътрешното им разместване) в Ирак, те оставиха тонове експлозиви, вкл. мини-капани като минирането на на пусканите райони, вкл. жилищни и административни сграни и пътища е по-скоро практика, а не изключение за джихадистите (и не само).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас