НОВИНИ

Анти-терористичните контейнери, кашпи, блокчета – или наречете ги както предпочитате – вече се превръщат в неизменна част от вероятно всички големи европейски градове. Оформени по различен начин – едни от тях бяха „маскирани“ дори като Коледни елхи – изработени от различни материали и в различни форми, не рядко със спорна ефективност, но всички те – не безплатни.

Колко е струвала анти-терористичната защита на Коледния базар в Хемниц, Германия

Отговорът идва от кмета Мико Рункел (безпартиен), който през декември е бил подложен на критики именно, заради големите контейнери разположени около входа на Базара предназначени да попречат на „терористични изстъпления“.

Градът е платил 1 370 евро за поставянето на „бариерите“, но около „сметката“ за тях са се появили и други цифрички.

Фракция в градския съвет е попитала (едва сега) колко всъщност е струвала сигурността на Коледния Базар в Хемниц: градското планиране за 23 дни „заковава“ сумата от 45 500 евро, охраната на щандовете – 27 300 евро и разработката на концепцията за сигурността – 1 450.20 евро, съобщава „TAG 24“.

Така, всичко общо води до сумата от 75 600.20 евро.

По информация на "TAG24".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас