НОВИНИ

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че ще изпрати своя мисия в сирийския град Дума, където може да е имало химическа атака.

Според официално изявление на организацията, тя „събира информация от всички налични източници и я анализира“, а Генералният й директор, Ахмет Юзюмджу „обмисля разполагането на мисия за установяване на факти“ в Дума, която да „установи фактите около тези твърдения“.

По-рано сирийското правителство е поискало от Техническия секретариат на организацията да направи необходимата подготовка за изпращането на такава мисия.

Миналата седмици в различни медии се появиха съобщения за използването на химическо оръжие в Дума (Източна Хута), като немалък брой западни страни (вкл. техните правителствени и държавни лидери) обвиниха за случилото се Дамаск.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас