НОВИНИ

Едва около 200 от общо 5 000 затворници на джихадистката терористична организация Джаиш ал-Ислам (ДИ) бяха освободени по постигнатата с помощта на руски медиатори сделка със сирийското правителство.

Според нея, на терористите беше осигурен свободно изтегляне от района на Дума и те бяха транспортирани към северните райони на Сирия заедно със семействата им. По време на преговорите, ДИ е предоставило на руснаците и сирийците фалшиви списъци на държаните от тях и представяни като живи затворници, които са били с години държани от тях.

Днес - с пристигането на втората и последна група от около 100 човека – стана ясно, че огромната част от затворниците (повечето от които - цивилни) са били екзекутирани, починали от болести, от глад и от изнурителен труд по копаенето на тунели и други фортификационни съоръжения, използвани от терористите.

Стотици членове на семействата на отвлечените от джихадистите хора, с отчаяние и надежда очакваха днес своите близки на един от стадионите на Дамаск. Там обаче пристигнаха едва два автобуса с около 100 човека, с което общото количество на освободените стана около 200. Останалите са мъртви.

Сделка с ислямски терористи – според религиозните им виждания (и правила), сделките с „неверниците“ не са валидни, спазват се само когато и доколкото е изгодно, а за честност и дума не може да става.

По информация на „Al Masdar News“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас