НОВИНИ

ООН е отворила офис за контратероризъм в иракската столица Багдад, който да се бори с различните видове престъпления.

Интернет страницата „Iraqi Alghad Press“ цитира източник от иракското МВнР, който казва, че Офисаътна ООН за дрогата и престъпленията в сътрудничество с правителствата на Япония и Дания е отворил офис за „превенция на тероризма“ в Багдад с цел проследяване/намиране на свързани с тероризъм престъпления като трафик на хора, дрога, петрол и антики.

Според източника, церемонията по официалното откриване на офиса е била в залата на правителството и на нея са присъствали дипломати и „международна аудиенция“.

По думите му, японското и датското правителство са показали желание за отварянето на офиса като мярка предназначена да подкрепи иракското правителство в усилията му за борба с остатъците на „Ислямска Държава“ и „спящите клетки“ на организацията в отдалечениет райони.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас