НОВИНИ

Един от всеки четирима екстремисти в Германия е поискал да мчу бъде предоставено убежище в страната.

Това съобщава немският „Bild“ като се позовава на официален отговор на федералното правителство на парламентарно питане в Бундестага.

Медията цитира данни на Федералната криминална полицейска служба, която е класифицирала 1 560 мъже и жени като „извършители“ или „съответстващи (им) лица“ – по отношение на извършването на екстремистки действия. 362 от тези екстремисти са поискали да им бъде предоставено убежище в Германия. Според федералното правителство, една от причините за такава „свръхпредставеност“ на мигрантите е „миграционните движения в контекста на войната в Сирия и Ирак“. Успоредно с това, правителството се е опитало да депортира по-бързо „опасните“ лица. (Или по-простичко казано – между мигрантите от Близкия Изток и Северна Африка има много екстремисти, като броят им продължава да се увеличава. За сметка на това – те не се екстрадират.)

От друга страна, според информации в медиите (които също се позовават на официални информации), много от екстремистите във Федералната република са салафисти, броят на които за последните пет години е нараснал неимоверно много. Според МВР на Германия, в цялата страна има около 11 000 привърженици на това ултраконсервативно направление в исляма, докато през 2013 г. те са били едва около 5 500.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас