НОВИНИ

Кюрдският политик и член на Политбюро на „Кюрдистанска демократична партия“ (KDP), Хошиар Зебари коментира, че лидерът на „Ислямска Държава“ (ИД/ИДИЛ), Абу Бакр ал-Багдади вероятно се крие в гр. Мосул, северен Ирак.

„Много вероятно е, лидерът на ИДИЛ, Абу Бакр ал-Багдади да е жив и да се крие в източен Мосул“, заяви той, в официалната си сметка в „Туитър“.

Зебари, който е и бивш вицепремиер на Ирак (2014 г.) и бивш финансов министър (2016 г.) допълва, че самообявилият се „Халиф“ е и „бивш майстор на лъжата (заблудата) и укриването“.

Съобщения за смъртта (убийството) на Багдади излизаха неколкократно през годините, като едно от последните е от юни 2017 г., когато руското МВнР коментира, че е „много вероятно“ той да е убит в Сирия, през май същата година.

Въпреки това, месец по-късно иракските разузнавателни и контра-терористични служби заявиха, Багдади се крие някъде извън гр. Ракка (Сирия). След това неколкократно – от официални и неофициални източници – излизаха информации за лошото му здравословно състояние, че се крие в Ирак, както и на други места.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас