НОВИНИ

Не е изключено обединяване на ИД и “Ал Кайда“, Бортников

Директорът на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), Александър Бортников съобщи, че през миналата година руските слежби са преддодвратили 25 терористични акта, но въпреки това четирима терористи са успели да ги извършат.

По думите му, в световен мащаб ежегодно се извършват над 1 600 терористични акта, като в половината случай зад тях стои „Ислямска Държава“ (ИД/ИДИЛ).

„В стремежа си да съхрани боен потенциал, да удържи съществуващите и създаде нови зони на влияние, те (терористите) все по-често избягват въоръжени стълкновения и залагат на методи на партизанскиа война“, коментира още той в хода на Международната конференция за сигурност в Москва, цитиран от „РИА Новости“.

Бортников, също така казва, че „не изключваме възможността за обединяване на ИДИЛ и „Ал Кайда“ под формата на обновена терористична мрежа“.

Той е подчертал, че проблемите на глобалния тероризъм могат да се решават само с обединени усилия на специалните служби на на различни страни и е коментирал, че в базата данни на ФСБ вече има информация за 40 000 човека, съпричастни съм международния тероризъм. Към базата, вече са включени 41 специални служби от 34 страни, а също така и 6 международни организации.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас