НОВИНИ

Служители на Държавния комитет по национална сигурност на Киргизстан са задържали лице, преминало диверсионна подготовка за бойци, върнало се в родината си от Сирия.

В хода на продължаващи контратерористични мероприятия сорганите на Комитета са задържали гражданина на Киргизстан, „З.З, роден 1972 г.“, пише в съобщение на пресслужбата на Комитета.

Според него, задържаният е преминал диверсионно-терористична подготовка в терористични лагери и е участвал в бойни действия срещу правителствени войски в Сирия.

От съобщението не става ясно, на страната на коя организация се е сражавал задържаният в Сирия, нито в „чии“ лагери е бил подготвян.

По данни на специалните служби на територията на Сирия и Ирак в редовете на международни терористични организации може да има над 500 граждани на Киргизстан, вкл. и деца.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас