НОВИНИ

Експертите от военния изследователски център в Портън Даун не са успели да разберат, какъв е произходът на нервнопаралитичното бойно отровно вещество „Новичок“, каквото е било използвано при отравянето на бившия руски военен разузнавач и британски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Това бе съобщено от шефа на центъра Гари Ейткеннед. По думите му, лабораторията не е успяла да установи, дали „Новичок“ е бил произведен в Русия. В същото време, той заяви, че при създаването на използваната субстанция е необходимо прилагането на „изключително сложни методи…което вероятно е по възможностите само на някоя държава“.

През Скай Нюз Ейткеннед заяви, че „Ние успяхме да я идентифицираме (субстанцията – бел.ред.) като Новичок, да идентифицираме, че е военен тип нервен агент“. „Ние не идентифицирахме точния източник, но ние дадохме на правителството научна информация, което след това използва голям брой други източници за да стигне до изводите, до които трябваше да стигнат“, добавя още той, цитиран от „Гардиън“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас