НОВИНИ

Тристранна среща на президентите на Иран Хасан Рухани, на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Таийп Ердоган ще бъде проведена в Анкара в сряда (4 април). Основна тема на разговорите ще бъде ситуацията в Сирия.

Според турски медии, срещата ще се фокусира върху продължаването на примирието в Сирия, подсигуряване на нейната териториална цялост и прекратяването на насилията.

Тя ще бъде предшествана от среща на високопоставени служители на трите страни във вторник, които ще съгласуват текста на съвместна декларация от срещата на президентите. С нея ще се настоява за удължаване на 30-дневното примирие обявено с резолюция на СС на ООН през февруари.

Според информациите, в рамките на срещата и нейната подготовка, министрите на външните работи на страните – Мевлют Чавушоолу, Сергей Лавров и Джават Зариф също ще имат разговори, на които ще бъдат дискутирани възможни решения на конфликта в Сирия.

Освен това, президентите на страните ще проведат и двустранни срещи, а президентите на Русия и Турция официално ще открият първият блок на атомната електрическа централа Аксую, чиято пълна мощност се очаква да бъде постигната през 2025 г.

По информации в турски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас