НОВИНИ

Повече от 1 100 човека са били арестувани в Етиопия от началото на обявяването на извънредно положение след оставката на премиера миналия месец.

Изненадващата оставка на Хайлемариам Десален дойде след продължили повече от 2 години анти-правителствени протести и увеличаващо се разделение в управляващата партия.

Про-правителствената „Фана Броадкаст Корпорейшън“ съобщи, че 1 107 човека са били задържани за нарушаване на извънредните мерки, които суспендират конституцията и позволяват на полицията да задържа хора без процес.

„Те са били задържани да убийства на мирни цивилни и (членове на) силите за сигурност, подпалване на жилища и финансови институции, незаконно движение на огнестрелно оръжие, унищожаване на правителствени и обществени институции (и) блокиране на пътища“, предава АФП съобщението на „Фана“, която цитира Тадесе Хордова, председател на борда наблюдаващ декрета.

Арестите са били основно в Оромиа, но също и в региона Амхара, където анти-правителствените настроения са също доста силни, съобщава още „Фана“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас