НОВИНИ

Командването за операциите на Багдад съобщи, че е успяло да освобиди 14-годишно момиче (язидка), която е била държана от „Ислямска Държава“ (ИД) в северено предградие на иракската столица.

Според изявление на Командването, похитителят на момичето – който е екстремист от ИД – също е бил заловен.

„Иракските сили арестуваха терориста-похитител, който призна, че принадлежи към група на ИД в (провинция) Ниневия и е отговорен да изпълнението на много терористични операции, вкл. отвличания на язидски момичета“, пише в изявлението на Командването, цитирано от „Кюрдистан 24“.

По информация на „БасНюз“ момичето е било отвлечено от джихадистите през 2014 г., при атака в Синджар (северен Ирак). А техен източник е коментирал, че „превръзката на корема“ (която се вижда на снимката) е тъй като джихадистът е бил решил да си направи „харакири“ с нож, но иракските сили са предодвратили опита му за самоубийство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас