НОВИНИ

Върховният съд в Германия отмени присъдата на местния съд във Вупертал, с която се оправдаваха група мюсюлмани създали шариятска полиция в града.

Присъдата е отменена, защото при определянето й не е било изследвано влиянието на действията н подсъдимите върху обществото.

Седмината мюсюлмани патрулираха през септември 2014 г. във Вупертал, носейки оранжеви светлоотразителни жилетки с надписи „Шариятска полиция“.
Според местния съд, те не бяха нарушили буквата на закон, който е бил първоначално предвиден срещу неонацизма. Той постанови, законът не забранява носенето на униформи, които предизвикват сплашване или предполагат войнствени действия.

Подсъдимите пък заявяваха, че само са искали да разубедят младите мюсюлмани да не посещават заведения където може да се играе комар (да се правят залагания), барове и бордеи.

Въпреки това, „патрулите“ на „Шариятска полиция“ предизвикаха масово негодувание и негативен отзвук в Германия. Последвалите събития доказаха, че немските граждани са имали право да недоволстват и да изразяват опасения от този явен пример на ислямизирането на Германия. През юли 2017 г. съдът в Дюселдорф осъди основателят на „Шариятска полиция“ салафистът Свен Лау на 5.5 години затвор, след като го призна за виновен по обвинения за оказване на подкрепа на чуждестранна терористична организация.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас