НОВИНИ

Министърът на отбраната на Пакистан, Хурам Дастгир Хан е заявил, че страната е прекратила сътрудничеството със САЩ в областта на отбраната и разузнаването.

Изявлението му идва след прогресивно нарастващото напрежение между Вашингтон и Исламабад основно, заради решението на американската администрация да замрази финансовата помощ за Пакистан.

„Вие виждате, че съоръженията които ние им предоставихме все още действат. Ние не сме ги прекратили. Но, също така има широка област в разузнавателното и отбранително сътрудничество, която прекратихме“, заяви Дастагир на обществен разговор по „Профила на обстановката по сигурността на Пакистан“ (организиран от правителствение Институт за стратегически изследвания – Исламабад“, цитиран от „Синхуа“.

Той също така е изразил недоволство, че САЩ не са оказали помощ за оградата на границата с Афганистан – изобщо некритикувана от радетелите на отворените граници, които са готови дори да протестират срещу подобни съоръжения в Европа.

Миналата година Пакистан започна изграждане на оградата и според изявления на представители от средите на военните, съоръжението трябва да е готово тази година.

„Удобно е да обвиняваш Пакистан за трансграничния тероризъм, докато САЩ не си мръднаха пръста да помогнат да оградим границата“, коментира още пакистанският военен министър.

САЩ поставиха Пакистан под специално наблюдение

„Сега, всички маски паднаха …Време е за учтив, но също безмилостно откровен диалог между Пакистан и САЩ“, коментира още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас