НОВИНИ

В Националната гвардия на Русия (НГР) се създава Командване на силите за специални операции – ОМОН, СОБР, отрядите на военното разузнаване и силите със специално назначение (СПЕЦНАЗ).

Руската национална гвардия е започнала мащабна реформа в силите за специални операции, в резултат на която ОМОН, СОБР, отрядите на военното разузнаване и силите със специално назначение (СПЕЦНАЗ) ще бъдат обединени под общо командване. Всички те ще бъдат подчинени на Главно управление на Силите със специално назначение. Това би позволило да се реагира по-оперативно на обстановката и да се прехвърлят боеспособните подразделения вътре в рамките на РФ.

На новото управление ще бъдат подчинени управления на силите със специално назначение, които ще бъдат организирани на териториален принцип и ще отговарят за определени региони на РФ.

Освен посочените сили, на тях ще бъдат подчинени и авиотрядите със специално предназначение, които по-рано са били предадени на НГР от министерството на вътрешните работи на РФ.

По този начин, под единно управление и командване ще бъдат събрани най-добрите и боеспособни специални полицейски сили – 123 отряда ОМОН и 82 подразделения СОБР с обща численост от около 20 000 човека. В същото време, военното разузнаване на НГР, в което влизат 19 отделни разузнавателни отряда и отряди СПЕЦНАЗ, а също и 504 център „СПЕЦНАЗ“ (по- известен като център „Витяз“) ще продължат да изпълняват досегашните си функции – откриване и унищожаване на незаконни въоръжени (терористични – бел.ред.) формирования.

Вече е създадено и първото териториално управление на силите със специално назначение, което е подчинено на Главното управление на силите за специални операции на НГР. То е на базата на оперативна дивизия „Дзержински, в състава на която влизат ОМОН дислоцирани в Подмосковието (градовете Щолково, Сергиев Посад и Подолск). Второто подобно управление ще бъде създадено в Подолск.

По информация на в. „СПЕЦНАЗ РОССИИ“ и списание „РАЗВЕДЧИКЪ“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас