НОВИНИ

Премиерът на Израел, Бенямин Нетаняху съобщи, че страната е помогнала за предодвратяването на десетки терористични атаки в Европа, вкл. атаки насочени към въздушния транспорт.

„Когато ние говорим за ИДИС („Ислямска Държава в Ирак и Сирия“/“Ислямска Държава“ – бел.ред.) е важно да разберем, че Израел помогна на Европа по два фундаментални начина“, казва казва той в разпространено от канцеларията му изказване по време на среща с посланиците на страните от НАТО в Израел.

„Първият е, че ние чрез нашите разузнавателни служби, осигурихме информация, която стопира няколко десетки големи терористични атаки, много от които в европейски страни“, казва Нетаняху.

По думите му, някои от тях е можело да бъдат „масови атаки от най-лош вид, който можете да очаквате на европейска земя и дори по-лошо, защото те включват гражданска авиация“, казва още той и допълва, че Израел е предодвратил това и „по този начин помогнал за спасяването на много европейски животи“.

Освен борбата с тероризма на ИД насочен към европейските градове, Израел също така е попречил на организацията да създаде втора крепост в Египет.

„ИДИС беше унищожен в Ирак и Сирия, но се опитва да установи една алтернативна териториална база в Синай. Изпраел допринесе за предодвратяването на това по безброй начини“, казва още израелският премиер.

По думите му, Израел е „най-мощната местна сила в Близкия Изток, която се бори с радикалния ислям“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас