НОВИНИ

Криминалният съд на Кувейт е осъдил 19 кувейтски граждани на по 10 г. лишаване от свобода за членство в „Ислямска Държава“ (ИД).

Нито един от осъдените не е присъствал в съдебната зала, тъй като всички те са извън пределите на страната, съобщава „Гълф Нюз“.

Сред повдигнатите им обвинения са извършване на враждебни действия по отношение на друга страна (Сирия), както и присъединяване към забранена организация – ИД. Според общественият прокурор, те са били тренирани в лагер на джихадистите, а подобни на техните действия излагат Кувейт на риск от война и прекратяване на дипломатическите отношения с чужда държава.

Източник на „Ал Куабас“ е коментирал, че в момента кувейтските власти работят по „досиетата“ на десетки хора, които са напуснали страната преди повече от 6 месеца и са съпричастни към терористични дейности.

„Някой от тези, които са наблюдавани са отишли в Европа на академично обучение или са заминали зад граница, като придружители на пациенти, които се нуждаят от медицинско лечение и след това са се преместили в зони на конфликт“, коментира източникът на „Ал Куабас“.

По думите му, в момента когато има „достатъчно доказателства“ по даден случай, той се трансферира на обществената прокуратура и съдебните власти „без да се чака неговото връщане у дома или неговото екстрадиране“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас