НОВИНИ

Представители на самопровъзгласената Донецка Народна Република (ДНР) са предали на международният криминален съд материали с данни за 545 загинали и ранени в резултат на „военната агресия на Киев срещу жителите на Републиката“.

„За две и половина години на своята дейност Комисията предаде на МКС материали, съдържащи сведения за 545 жители на Донецка Народна Република, загинали и ранени в хода на военната агресия на Киев“, съобщи члена на Комисията за установяване на военни престъпления на украинските власти в Донбас, адвокат Елена Шишкина, цитирана от агенция ДАН.

По думите й, предадените материали включват и информация за 141 непълнолетни лица.

Шишкина коментира още, че само за декември 2017 г. общественици са предали в прокуратурата на криминалния съд доказателства за 35 случая, при които са загинали 28 човека и също толкова са били ранени.

По данни на ОССЕ в периода януари-ноември 2017 г. в Донбас са загинали или са били ранени 425 човека, като 39 от тях са деца.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас