НОВИНИ

Египет удължи извънредното положение на територията на цялата страна с 3 месеца , започвайки от 13 януаяри на базата на декрет издаден от президента Абдел Фатах ел-Сиси от 2 януари.

Декретът беше одобрен от Парламента на сесися във вторник с две трети мнозинство. Той оторизира армията и полицията да предприемат необходимите стъпки за борба с тероризма с цел запазване на сигурността на гражданите и обществената собственост на нацията.

Първоначално извънредните мерки бяха наложени през април 2017 г. – след бомбените атаки по църкви, при които бяха убити почти 50 човека. То беше удължено  - с три месеца – през юли. През октомври в Египет беше издаден друг декрет, обябяващ „ново“ извънредно положение за три месеца – решението от вторник е първото му удължаване.

Според конституцията на страната „извънредно положение“ не може да бъде въвеждано за повече от 6 месеца (от датата на обявяването му), докато декретите, които го налагат или удължават трябва да бъдат одобрени от Парламента в рамките на седем дни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас