НОВИНИ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще Пентагона и Държавния департамент (ДД) да съдействат за увеличаване на продажбите на американско оръжие в чужбина.

За това съобщи агенция „Ройтерс“ позовавайки се на многобройни анонимни източници, като най-малко един от тях е служител в ДД. „Очаква се, че най-рано през февруари, президентът Доналд Тръмп ще обяви усилия на цялото правителство за облекчаване на американските и международните ограничения за износа на оръжие и за засилване на усилията на дипломатите и другите правителствени служители за увеличаване на международните продажби, съобщава агенцията.

„Ние искаме да видим, (как) тези момчета, търговските и военните аташета, които са освободени от задълженията на продавачи на такива неща, да допринасят“ за продажбите на оръжие, казва един от източниците на „Ройтерс“.

Според доклад на Държавния департамент на САЩ за световните продажби на оръжие през 2017 г. САЩ държат първото място – 83% (на стойност 192 млрд. долара), следвани от страните от ЕС с 15.3 млрд. долара, Русия – 9.4 млрд. долара и Китай – с почти 3 млрд. долара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас