НОВИНИ

Във Виетнам е задействано Командване на операциите в киберпространството, задачата на което е „да изследва и предвижда онлайн войни“.

Според изявление на премиера на страната Нгуен Ксуан Пук, цитирано от министерството на отбраната на Виетнам, командването трябва да защитава суверенитета на страната в интернет, а също и да „да изследва и предвижда онлайн войни“. „За да защитава страната в новата ситуация, Комунистическата партия е дала висок приоритет на защитата на държавата в киберпространството“, завява Пук на церемонията на откриването на новото командване.

Още през декември м.г. Виетнам съобщи, че разполага с т.нар. Сила 47 – формирование за водене на кибервойна, което имало личен състав от около 10 000 човека.

Още през август м.г., президентът на страната заяви, че тя трябва да обръща по-голямо внимание на „новинарски сайтове и блогове с лошо или опасно съдържание“. Виетнамското правителство призова и за наблюдение на социалните мрежи и за сваляне на съдържание, което се счита за офанзивно. Въпреки това, досега не е отбелязано изтриването на съдържание в интернет, което съдържа критики към властите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас